23-25 Жовтень, 2019

МВЦ, Броварський пр-т, 15
Київ, Україна

Новости

07 червня 2016

WorldFoodTour

Дорогі колеги, не так давно відбулася WorldFood Ukraine, учасники якої показали високий рівень виробництва продуктів харчування і напоїв. Відбулося безліч зустрічей і переговорів виробників і постачальників з ритейлерами, дистриб'юторами, рестораторами. Нам було сумно розлучатися з вами. І щоб час до нової виставки не було таким довгим Організатори виставки запускають новий сервіс -WorldFoodTour. Команда виставки їде в гості до експонентам - виробникам м'ясоковбасних виробів, вин, макаронів, круп, фруктів і овочів, які не тільки впроваджують нові технології, а відроджують традиції, вкладають душу у свою справу. WorldFoodTour дозволить бути завжди на зв'язку, бути в курсі новин, подій, цікавих компаній, неординарних особистостей.


Де росте Котнар!
Перший візит команда виставки завдала молодої компанії - виробнику вин Cotnar, що розташована в Берегово (Закарпаття), регіоні з унікальним мікрокліматом, родючими землями і гостинними людьми, що зберігають традиції, але відкритими всьому новому.
Виробництво вина - один з популярних видів діяльності для цього регіону ось вже впродовж декількох сторіч, завдяки унікальній екосистемі, грунт і вода збагачені природними мінералами. Були злети - вина завойовували високі нагороди на престижних конкурсах, вино відправлялося на експорт, і трагічні моменти, коли в минулому сторіччі проводилася тотальна вирубка виноградників.
Нас зустріла Ольга Тоічкіна - душа компанії Cotnar. Художник за освітою Ольга легко справляється не тільки з виробничими та маркетинговими завданнями, а й чимало сил вкладає у популяризацію регіону, відродженням традицій виновиробництва та зберігання, культури споживання вина.
Бізнес виновиробництва Cotnar починався в 1997 р з розливу вина, купленого в Угорщині. З плином часу стало зрозуміло, що цього недостатньо і є потреба у створенні власної виноробні. Будівництво заводу починалося з нуля. І поступово компанія обзавелася не тільки заводом, а і власними виноградниками, дегустаційними залами, кількома фірмовими магазінамі.В України вина представлені в мережах Ашан, Метро, ​​Сільпо.
 
image001.jpg

У будівлі знаходяться невеликий музей, адміністрація, їдальня і, звичайно ж, виробництво. Обладнання заводу дає можливість виробляти продукцію в замкнутому циклі - від прийому сировини до упакованих палет з продукцією.
image002.jpg
На території заводу «живе» раритет - старовинний прес.

image003.jpg
Виноградники розташовані на пагорбах, укритих з півночі горами, і займають площу 180 га.Почва під виноградниками червонява через наявність в ній заліза. Виростають сорти: Мускат, Оттонель, Шардоне, Леанка (перевод.с угорського - «дівчина»), Трамінер рожевий, Сапераві, Каберне Совіньон, Піно Нуар, Кейфранкаш і багато інших. Висаджені нові угорські сорти винограду, які по досягненню виноградного «повноліття» - віку, коли ягоди придатні до виробництва вина будуть сертифіковані, і покупці зможуть оцінити нову продукцію. «У цьому регіоні безліч мінеральних джерел, насичують землю, на якій ростуть наші виноградники, не тільки вологою, але й цінними мікроелементами» - зазначає Ольга.


image004.jpg
Варто відзначити, що зібраний виноград «подорожує» до заводу щонайбільше 20 хвилин. Вкрай важливо, щоб цей шлях билмаксімально коротким, тоді смакові властивості тільки що зібраного винограду не "губляться по дорозі» і створюють унікальний букет вина.
У створенні винних шедеврів беруть участь кращі винороби, головний серед них Вінце Бела (прим. Авт. - Нещодавно визнали найкращим виноробом Угорщини). «Люди, які мене знають, підтвердять, для мене вино - це хобі, професія, віросповідання. Я знаю, тільки вклавши душу, можна отримати хороше вино »- вважає Вінце.
В ассортименті компанії переважно білі вина, так як кліматичні умови Закарпаття ідеальні для їх виробництва. CHATEAU COTNAR, CHARDONAY, MUSKATDESSERT, TOKAJ Muskat. Червоні віна представлені марками: CHATEAU COTNAR, МERLOT, CABERNET. Варто відзначити рожеві вина - знамениті TROJANDA COTNAR і ROSE COTNAR. Rose виробляється з винограду червоних сортів Каберне-Совіньйон та Сапераві за технологіями характерні для білих вин. Рожевий кольори вино набуває за рахунок короткого контакту з шкіркою винограду перед ферментацією.

image005.jpg
Недалеко від заводу знаходяться печери, які були побудовані місцевими жителями для укриттів від навали турецької орди. Пізніше за часів Австрійсько-Угорської імперії були використані для зберігання вина. Приміром, сорту «Мускатель», привезене з Масандри для царських сімей та їх гостей зберігали саме тут. У породах вулканічного походження. У печерах постійна температура 11 градусів - ідеальні умови для зберігання вина.


image006.jpg
В планах компанії - облагородити печери і використовувати їх для зберігання вин. Крім цього в печерах буде організований туристичний центр виноробства, що сприятиме популяризації регіону, розвитку туризму, що призведе до створення таких потрібних робочих місць. У найближчому майбутньому продукцію Cotnar вийде на європейські та азіатські ринки, розширення виноградників. Компанія планує брати участь у фестивалях, ярмарках, міжнародних виставках.


Від усієї душі бажаємо успіху Cotnar.


До нових зустрічей!
Олена Сініціна
Ольга Косинська
Назадimg

Archive