03−05 листопада 2021

МВЦ, Броварський пр-т, 15
Київ, Україна

Новости

15 жовтня 2020

Веганські яйця не зіпсуються в холодильнику і через півроку




Веганські яйця не зіпсуються в холодильнику і через півроку

Чи зможуть веганські яйця конкурувати з курячими, як думаєте?
 
Яйце - один з найбільш часто вживаних продуктів в світі.
 
Зі змінами в звичках харчування і зростаючим успіхом вегетаріанської дієти цей основний продукт не вислизнув від уваги дослідників і новаторів, які прагнуть створити альтернативу без тваринного білка.
 
Світовий успіх пісних котлет, що імітують яловичину та стали знаменитими завдяки американським стартапам Impossible Foods і Beyond Meat, неминуче викликав інтерес до створення версій інших продуктів без тваринних білків.
 
Зокрема, в Індії, де молода компанія зробила веганські яйце своїм флагманським продуктом.
 
Індійський стартап EVO Foods розробив рецепт на основі рослинного білка для приготування яєчні без тваринного білка.
 
Розробники кажуть, що текстура новинки м'якше, ніж у звичайного яйця. І головна відмінність: «яйце» абсолютно рідке!
 
Процес виробництва включає витяг білків з бобових, які потім ферментують перед введенням текстурних агентів. «Яйце» можна зберігати в холодильнику півроку.
 
Ця інновація в сфері харчових продуктів вже привернула американські інвестиції та повинна бути запущена в США в квітні 2021 року.
 
Також, у Франції дві студентки-біологи зробили вже близько 50 спроб створити «яйце» з інгредієнтів рослинного і мінерального походження, продовжуючи працювати над винаходом принципово нового продукту. Кодова назва їхнього проекту: Merveilloeufs.

Джерело

Назадimg

Archive